tiistai 2. joulukuuta 2014

’Missä mennään, Turun psykiatria? -paneelikeskustelu

Turun Mielenterveysyhdistys ITU ry järjestää Missä mennään, Turun psykiatria? Turun psykiatrisen hoidon tilanne ja sen kehittämiskeinot -paneelikeskustelutilaisuuden 4.12.2014, kello 13 - 15, Turun kaupunginkirjaston Studio –tilassa (Linnankatu 2).

Mukana paneelissa ovat ylilääkäri Jyrki Heikkilä, osastonhoitaja Marjukka Ojala, Turun sosiaali- ja terveyslautakunnan varapuheenjohtaja Aila Harjanne sekä ITU ry:stä kokemusasiantuntijoita.


Tausta:

Turussa on pitkään jatkunut tilanne, jossa psykiatrista hoitoa rasittaa jatkuva henkilöresurssipula. Se vaikeuttaa ja hidastaa hoitoon pääsyä ja hoitojaksot voivat jäädä liian lyhyiksi, mikä voi taas johtaa potilaan nopeaan paluuseen osastolle. Samoin potilaiden tarvitsemat lausunnot saattavat viivästyä ja siten hidastaa Kelan toimeentulotukien maksatusta. Vajaamiehitys rasittaa luonnollisesti myös henkilökuntaa, kun vähäisellä henkilömäärällä pyritään kuitenkin hoitamaan kaikki apua tarvitsevat mahdollisimman hyvin, mutta kiire ja ylikuormitus voivat aiheuttaa kuitenkin vajavaista hoitotilannetta.

Turun kaupunki ja Varsinais-Suomen sairaanhoitopiiri ovat valmistelleet yhteisen päihde- ja mielenterveyspotilaitten päivystyksen aloittamista ensi vuoden alusta. Muissa kaupungeissa (mm. Oulu, Tampere ja Pori) vastaavanlaisesta yhteistyöstä on tullut myönteisiä tuloksia: hoidon taso on parantunut ja uusinta-osastojaksot ovat vähentyneet, mikä taas on tuonut kustannussäästöjä.

Turun Mielenterveysyhdistys ITU ry järjestää tämän paneelin, jotta psykiatristen palvelun käyttäjät, niiden tuottajat ja niistä päättävät henkilöt voivat saman pöydän ääressä keskustella aiheesta, tarkastella jo tehtyjen ja suunnitteilla olevien parannustoimenpiteiden mahdollisia vaikutuksia ja mahdollisesti löytää asiaan lisää ratkaisuvaihtoehtoja.

Tilaisuus on suunnattu mielenterveyskuntoutujille ja heidän läheisilleen, terveydenhuoltohenkilökunnalle, kaupungin päättäjille sekä kaikille ko. aiheesta kiinnostuneille henkilöille.


Lisätietoja:
Ilona Lehtinen
vs. toiminnanjohtaja
Turun Mielenterveysyhdistys ITU ry
Hämeenkatu 28, 20700 Turku

p. 044 702 3012
ilona.lehtinen@itu.fi

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti